Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Miből készítik a konyhapultot? képes leírás - Konyhapult.tlap.hu
részletek »

Miből készítik a konyhapultot? - Konyhapult.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: konyhapult.tlap.hu » Miből készítik a konyhapultot?
Keresés
Találatok száma - 6 db
Acryl megoldások

Acryl megoldások

Három lépésen keresztül eljuthat a megvalósításig: 1. Kell egy jó terv, ötlet. 2. Fontos az elhatározás. 3. Szüksége van egy tapasztalt kivitelezőre. Elég, ha Ön csak képzelődik, a megoldást mi szállítjuk.

Internő

Internő

A statisztikák szerint lakásunkban - bármekkora is legyen az - a konyhában töltjük a legtöbb időt, ezért a hatékonyságon túl esztétikusság is igen fontos szerepet játszik. A konyha egyik leghangsúlyosabb design eleme a pedig munkafelületek és a konyhapultok burkolata. A lakótelepek egyen konyháiból kiszabadulva, a mai igényeknek megfelelő hagyományos és modern anyagok széles arzenálja áll rendelkezésünkre - az üvegtől a fémig, a kőtől a fáig -, hogy konyhánkat egyénivé varázsoljuk. Olyanná, melynek használhatósága és ergonómiája megfelel a XXI. századi követelményeknek. Mai korunk legfőbb igényei: a víz- és hőállóság, illetve a kiömlött étel-ital és kések karcoló hatásának elviselése, valamint a könnyű tisztíthatóság, és a tisztítószerekkel szembeni ellenálló képesség.

Konyha ergonómima

Konyha ergonómima

Teljesen mindegy, hogy átlagosan napi hány órát tevékenykedünk konyhánkban és csak reggelente egy rántotta 'összedobására' használjuk azt, vagy nagy családi ebédek készülnek ezen helyiség falai között, mert bármelyikről is legyen szó azt soha nem szabad elfelejtenünk, hogy egy konyhának és így a konyhaszekrénynek is maximálisan ki kell szolgálni minket. Egy konyha nem más, mint egy munkaterület, vagyis az itteni bútoroknak és eszközöknek segítenie kell minket azt itt végzendő feladatok ellátásában.

Konyhapultok

Konyhapultok

Egy konyha szépsége, csillogása és harmóniája sokban függ a benne található konyhapulttól, amely mint sakktáblán a bástya vagy futó, fontos szerepet játszik az étel készítésének és tálalásának táncában. Színével, formavilágával a munkalap hozzájárul a konyhai összképhez, és amellett, hogy funkciójában is kielégítőnek kell lennie, esztétikailag is kifogástalan állapotban célszerű maradnia. Egy jól karban tartott konyha a tisztán és szépen tartott pultnál kezdődik, ugyanakkor ez az a pont, amelyet a legnagyobb igénybevétel ér.

Konyhaweb

Konyhaweb

A munkalap fontos alkotóeleme a konyhának. Szín- és formavilága jelentősen hozzájárul a berendezés képéhez. Ugyanakkor a konyha legnagyobb igénybevételnek kitett része. Napról napra ki kell állnia a legkülönbözőbb megpróbáltatásokat: forró fazekakat és serpenyőket, vágóeszközök éleit, savtartalmú élelmiszereket, elszínező folyadékokat, kémiai tisztítószereket, stb. - azaz a mindennapi házimunka során felmerülő követelményeknek a felület sérülése, károsodása nélkül eleget tenni. Az anyagválaszték széles skálán mozog, az egyes felületek használati jellemzői azonban igen eltérőek lehetnek. Vásárlás előtt tehát mindenképpen érdemes tájékozódni az erős és a gyenge pontokról.

Térkultúra

Térkultúra

A napokban többen megtaláltak a kérdéssel: új konyhájuk lesz, és filóznak a pult választáson... Melyik a legjobb, ami árban is elfogadható, stílusos is, stb. Hááát, kedves építkezők, most ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit: ami drágább, az tényleg jobb (vagy fordítva, az olcsó - ha nem is szar - de mindenképpen rondább)... Van viszont egy jó hírem: a drágák közt már nem ennyire egyértelmű az ár-érték arány, tehát érdemes mélyen a zsebünkbe nyúlni, de nem kell a legtöbbet elköltenünk, hogy a legjobban válasszunk. Egy szinten felül persze már nem a kémiai jellemzőkről (az anyag szerkezetéről, strapabírásáról) szól a téma, hanem kifejezetten az esztétikumról. Az meg ugye viszonylagos... Csapjunk hát bele a témába.

Tuti menü